Túl sokat dolgoztam, ezért elhanyagoltam a fogaim, és sok fogkő rakódott rájuk

Már több éve az építőiparban dolgozom, feladatom, hogy a házakat jó minőségű hang- és hőszigeteléssel lássam el. Rengeteg munkám van, dolgozom építkezéseken és felújításokon is. Nemrég egy irodaház teljes szigetelését bízták rám. Ilyen nagy kaliberű munkám korábban nem volt, és tudtam, hogy ez továbblépést jelent a karrieremben. Ha ezt a projektet végre tudom hajtani hibátlanul, akkor készen állok rá, hogy alkalmazottakat vegyek fel, és egy új céget alapítsak, ami nem csak a szigetelőanyagok felszerelésével foglalkozik, hanem azok forgalmazásával is. Mivel az irodával kapcsolatos munkák hibátlanra sikerültek, meg is tettem az első lépéseket.

Egy vállalkozás felépítése rengeteg időt és energiát igényel. Mikor belevágtam, nem is számítottam rá, hogy ennyire nem lesz időm semmire. Sajnos az egészségem is elhanyagoltam kissé, és a fogaim állapota megromlott.

Mikor kicsit felszabadultam, úgy döntöttem az első, amit csinálni fogok az a fogaim egészségének helyrehozása lesz. Elkezdtem kutakodni a témában, és rátaláltam a Fogorvos Budapest oldalára, ahol részletesen leírják milyen fontos a fogkő eltávolítása.

A fogkő egy olyan magas kalcium tartalmú anyag, ami a saját nyálunkból válik ki. Magas benne a káros baktériumok száma, ezért károsítja az ínyt és a fogat, ráadásul el is színeződik, ami nagyon megrondítja a mosolyt. A legundorítóbb az egészben, hogy ezek a baktériumok a fogakról a test többi részébe is át tudnak vándorolni, ha meggyengül az immunrendszerünk, és ott is komoly betegségeket okozhatnak. Tehát itt nem csak egy esztétikai szempontból fontos beavatkozásról van szó, hanem egy komoly egészségügyi dologról.

A Fogorvos Budapest dentálhigénikusa nagy tapasztalattal bír, és könnyen elbánik bármilyen fogkővel. Először egy zsibbasztó zselével keni be a szájat, ami enyhén érzéstelenít. Ezután egy modern ultrahangos készülékkel kipucolja a különböző lerakódásokat. A gép nem fér be mindenhova, ezért a precíz munkához kézi eszközöket is használnia kell. Itt polírcsíkkal végzi el a tisztítást. Ezzel a munka nagyja elvégzettnek tekinthető, de van, hogy nem tökéletes a művelet. Ekkor jön a sópolírozás. Magas nyomással speciális ízesített sót fúj a szennyezett részekre, és ez leszedi a legmakacsabb szennyeződéseket is. Végül jöhet a kefe és a polírpaszta. Ezzel a folyamattal csökken az érdesség, és enyhül a kezelt fogak érzékenysége.

A Fogorvos Budapest orvosainak a fogkő eltávolítása nem csak annyit jelent, hogy megcsinálják a műveletet, és viszont látásra. Az eljárás befejeztével személyre szabott szájhigiénés tanácsadást tartanak, és bemutatják a tiszta állapot fenntartásához szükséges kiegészítő tisztító eszközöket.

Ha az íny túlságosan gyulladt, vagy nagyon vérzik, két alkalmas kezelés szükséges, de árban ez nem jelent változást. Így a művelet 15.000 Ft-ba kerül. Ha a legjobb fogorvosokra akarod bízni a fogkő eltávolítását, akkor a Fogorvos Budapest rendelőjét válaszd!