A jó hőszigetelés segít jó értékelést szerezni!

A jó hőszigetelés legfőbb előnye, hogy nem szelel a lakás, hogy tartja a hideget vagy a meleget, nem engedi be a hideget télen, nyáron pedig valamelyest megvéd a kinti forróságtól.

De milyen előnyei lehetnek még?

A jó hőszigetelés például hatalmas előnyt jelenthet az ingatlanpiacon is. A jól szigetelt ingatlanok piaci értéke jóval magasabb a kevésbé jól szigeteltekkel ellentétben. A hőszigetelés sokba kerül, de ez megtérül, amikor el akarjuk adni az ingatlanunkat.

De honnan tudják mások, hogy mennyire jó a szigetelése a lakásnak, mennyire jó választás lehet energetikai szempontból?

Nagyon egyszerű, ugyanis már kötelező energetikai tanúsítványt készíttetni az eladásra kínált ingatlanoknak. Az újépítésű házak nagy hányadának már van ilyen papírja, de sok, korábban épült ingatlan van, ami még nem rendelkezik ezzel a tanúsítvánnyal.

Ennek az a lényege, hogy beosztotta az ingatlanokat energetikai szempontból 12 kategóriába, minden ingatlan abba kerül, amibe az energiafelhasználása szerint tartozik.

A legjobbak AA++ minősítést szereznek, amit egyébként nagyon nehéz elérni, a kevésbé jó ingatlanok pedig akár JJ besorolást is kaphatnak. Ez a legalacsonyabb. Ez azt jelenti, hogyha egy JJ kategóriájú ingatlant veszünk, akkor annak az energetikai korszerűsítésére viszonylag sokat kell majd költenünk.

Hogyan szerezhetsz energetikai tanúsítványt?

Legegyszerűbben szerintem a https://www.e-tanusitas.eu/ oldalon lehet ezt elintézni. Itt elég egy telefonhívás, vagy egy visszahívási kérelem. Nem kell bonyolult papírokat és megrendelőszelvényeket készíteni, nem kell online foglalásokkal és egyeztetésekkel bajlódni. Ennél a cégnél telefonon keresztül is egyeztethetünk.

Miután felkerestük őket és megmondtuk, hol és milyen ingatlan energetikai tanúsítását szeretnénk kérni, egyeztethetünk velük egy időpontot, amikor a szakembereik személyesen is felbecsülik az ingatlant.

Itt nem kell egyébként rejtett költségekel számolni, minden ingatlan becslésének az ára kint van az oldalon. Csak azt kell tudnunk, hogy mekkora a területe, illetve hogy hol fekszik.

A felmérés gyorsan zajlik, megnézik a szigetelést, a nyílászárókat, az elektromos eszközöket, a vízmelegítési technológiát, a nyílászárókat, a falakat, majd ezek éllapotának függvényében besorolják az ingatlant egy kategóriába.

Ha sürgős, akkor 12, egyébként pedig 24 óra alatt el is készítik itt az energetikai tanúsítást, amivel pedig már el is adhatjuk a lakást.

Hiszen, ez a tanúsítvány kötelező tartozéka az adásvételi szerződéseknek.

Ez az oldal egyébként nagyon népszerű, sokan látogatják, hiszen itt minden fontos információt összegyűjtöttek az e-tanusítás menetéről, sok hasznos információval látják el az érdeklődőket.

A gyors munkájuk és a kedvező áraik miatt pedig nagyon sokan választják ezt a céget, ha energetikai tanúsítványra van szükségük az adás-vételhez, esetleg egy pályázat benyújtásához, vagy csak kíváncsiak, hogy mégis mennyire kedvező az otthonuk energiafogyasztása.

Én inkább az utóbbi csapatba tartozom, szerettem volna tudni, hogy az új, korszerű hőszigetelés mennyit dob az ingatlan energetikai besorolásán. Ezért is kerestem fel a https://www.e-tanusitas.eu/ oldalt és készíttettem el a segítségükkel.

Minden rendben zajlott és egészen jó értékelést is kaptunk, ennek nagyon örültem. Jó tudni, hogy milyen besorolásba tartozik az otthonunk és megismerni, mi az, amin még javítanunk kellene.