Gondolkozz előre!

Ha meg van az a képességünk, hogy tudunk előre gondolkozni, akkor sok kellemetlenségtől megóvhatjuk magunkat. Hiszen ilyenkor a jelenben úgy hozunk meg döntéseket, hogy átgondoljuk a lehetséges következményeket is. Megjósolni ugyan nem tudjuk a jövőt, de az eddigi tapasztalatainkra hagyatkozva már sokkal jobb döntéseket hozhatunk.

Amikor a hőszigetelésről kellett dönteni, akkor nem voltam könnyű helyzetben. Tudtam, hogy a ház szigetelése elengedhetetlen ahhoz, hogy pl. a fűtésünk gazdaságosabb lehessen, azonban ezen a téren még nem volt semmilyen tapasztalatom. Ezért a döntés sem volt egyszerű, hogy milyen szigetelő anyag lenne megfelelő számunkra. Ezért úgy döntöttem, hogy szakemberre bízom ezt a dolgot, és teljes mértékben megbízok benne.

Amikor életem első diákmunkája után keresgéltem, akkor hasonlóképp elveszett voltam. Azonban amikor rátaláltam a TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka oldalára, akkor már nem volt több kérdés bennem.

A TopiWork Iskolaszövetkezet – Diákmunka weboldalán nagyon sok hasznos és elengedhetetlen információ megtalálható a diákmunkáról, a munkavállalás menetéről, és még tippeket, illetve tanácsokat is adnak, hogyan legyél sikeresebb az állásinterjún.

Itt szinte mindent megtudhatsz a diákmunkáról. Ezért, ha még sosem dolgoztál diákként, de bele szeretnél vágni, vagy csak érdekel hogyan működik ez az egész, akkor a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalát csak ajánlani tudom Neked.

Én minden olyan információt megtudtam a honlapjukon, amivel már magabiztosan tudtam nekivágni a munka világának.

Első körben azt kellett eldönteni, hogy milyen fajta munkát szeretnék vállalni. A TopiWork Iskolaszövetkezet weboldalán ugyanis több kategória közül is tudsz választani. Vannak fizikai erőt igénylő munkák, gazdasági/ HR/ marketing/ IT/ műszaki területre szóló gyakornoki munkák, otthonról végezhető diákmunka, és az egyéb kategóriába eső diákmunkák közül is tudsz válogatni.

Mint látható, itt nagyon sokfajta diákmunka közül lehet választani. Mivel nagy a kínálat, ezért sokkal könnyebb lehet kiválasztani azt az egy munkát, ami számodra testhezálló és megfelelő lesz.

Amennyiben olyan tapasztalatra szeretnél szeret tenni, amivel később még versenyelőnyre is szert tehetsz, akkor érdemes lehet szétnézni a gyakornoki munkák között. Itt ugyanis akár 1-3 év szakmai tapasztalatra is szert tehetsz. Ennek köszönhetően pedig a tanulmányaid befejeztével már nem csak lexikális tudásod lesz, de gyakorlati tudást is szerzel majd.

Milyen előnye van még ezen kívül a diákmunkának?

A diákmunka egy olyan nagyszerű pénzkereseti lehetőség, ami rugalmas, ezért a tanulmányaidhoz igazítva tudsz pénzt keresni. Ha zsebpénzre van szükséged, vagy a jövődre szeretnél félretenni, akkor is nagyszerű lehetőség a diákmunka. Illetve megtapasztalhatod a munka világát, ezért amikor majd kilépsz a nagybetűs életbe, akkor sokkal felkészültebb lehetsz majd.

Szívesen olvasnál pár hasznos tanácsot még a munkára való jelentkezést megelőzően? Akkor látogass el a TopiWork Iskolaszövetkezet blog oldalára. Itt több cikkel is segítik a diákokat. Ezekből a bejegyzésekből megtudhatod, hogy hogyan készülj fel az állásinterjúra, hogyan írj jó motivációs levelet, hogyan kelts pozitív első benyomást, milyen munkahelyi etikettek vannak, mi az önfejlesztés fontossága stb. Ha ezekre a kérdésekre választ szeretnél kapni, akkor csak keress rá a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalára és máris minden fontos dolgot megtudhatsz.

Azonban a diákmunka nem csak a diákoknak tud előnyös lenni. Cégek számára azért éri meg diákmunkaerőt is alkalmazni, mert ezt járulékmentesen megtehetik, nem kell adminisztrálni utánuk és a bérszámfejtést sem a cégnek kell elvégezni. Az iskolaszövetkezet által kiállított számla költségként elszámolható, és a diákok körében ismertebbé válhat a vállalkozás. Amennyiben a TopiWork Iskolaszövetkezettel dolgoztok együtt, akkor pedig a bérmentes állományba vételnek sincs akadálya.

Ismerkedjetek meg a TopiWork Iskolaszövetkezettel, és döntsétek el, hogy számotokra megéri-e velük együtt dolgozni.