A barátom sokat spórol a fűtésen

Egy barátom Ausztriában él, és egyszer télen meglátogattam a lakásán egy hétvégére. Véletlen hozzáértem a radiátorhoz és meglepve tapasztaltam, hogy az egyáltalán nincs bekapcsolva. Ez azért volt különös, mert egyáltalán nem fáztam, pedig kint nagyon hideg volt. Meg is kérdeztem a Petit, hogy ez hogy lehet?

Érkezett is a válasz: „még sosem kellett itt fűtenem, annyira jó a lakás hőszigetelése”.

Ez egy kifejezetten régi lakóház volt, de úgy tűnik valamelyik felújítás során ellátták egy nagyon jó hőszigetelő anyaggal.

Be is indult a fantáziám, mert Magyarországon azért jellemzően fűtenek rendesen a téli időszakban, mert a legtöbb lakás és ház nincs ellátva ilyen kiváló hőszigeteléssel, maximum az új építésű lakásokra lehet ez igaz.

Arra gondoltam, hogy vállalkozást indítanék, ami arra fókuszálna, hogy a lakásokat megfelelő hőszigeteléssel lássa el. Amúgy is dolgoztam már építkezéseken és felújításokon régebben, szóval annyira nem is idegen tőlem ezt a terület. Már csak azt kéne kitalálnom, hogy hogyan könnyíthetném meg a vállalkozás elindítását.

Alaposan utána jártam a dolgoknak és találtam egy szolgáltatást, ami a székhelyszolgáltatás újlengyel megnevezést kapta. Erre a linkre kattintva betekintést nyerhetünk egy olyan vállalat weboldalára, aminek a célja az, hogy az új és a már meglévő vállalkozásoknak nyújtson segítséget. Hogyan is teszi ezt? A vállalat profilja az, hogy székhelyet biztosít a szervezetünk számára.

Ennek számtalan előnye van.  Már maga a tény, hogy nem kell a szélhellyel bajlódni, hatalmas segítség, hiszen már ez is jelentős költségeket jelenthet, ha a bérleti díjakra gondolunk. Ezt sokan úgy próbálják kivédeni, hogy a saját lakásukra jelentik be a cégük szélhelyét, de ez sem igazi megoldás, ugyanis ilyenkor építményadót kell fizetni. Ezzel például nem is voltam tisztában addig, amíg nem látogattam el erre a weboldalra.

Minden vállalkozó réme az, mikor a céges hatóságok megjelennek náluk. Ezeknek a szervezeteknek a kezelése sok esetben tapasztalatot, jelentős jogi tudást és megfelelő ügyvédi tapasztalatokat kíván. Nem minden vállalkozó rendelkezik ezekkel. Szerencsére nem is kell, mert ez a szolgáltató rendelkezik ezekkel a jellemzőkkel. Ezáltal – a törvényeknek megfelelően – képes a különféle kényszerintézkedéseket kezelni, aminek eredménye az, hogy a vállalkozó foglalkozhat azzal, ami igazán számít.

A másik szolgáltatásuk – a fentieken túl – az iparűzési adó törvénytisztelő módon történő mentességét is biztosítja a számunkra. Ez az, amire a székhelyszolgáltatás újlengyel szolgáltatása fókuszál. Gondoljunk csak bele, mekkora előnyt jelent az, hogy ha IPA mentességet élvezhet a vállalatunk. Persze azt hozzá kell tenni, hogy nem feltétlen éri ez meg minden esetben, mert ez nagyban függ a cégünk tulajdonságaitól. Érdemes ilyenkor szakértői tanácsokra hagyatkozni.

A székhelyfoglalási folyamat megkezdése kifejezetten egyszerű, még akkor is ha nincs is saját ügyvédünk, hiszen azt ők is biztosítanak a számunkra, ráadásul teljesen ingyen. A papírok és pénzügyek lerendezését követően már csak a cégbíróságra kell várni pár napot és tulajdonképpen készen is vagyunk. A cégmódosítás valamivel tovább tarthat, mint egy cégalapítás, de az sem túl sok idő.

A kapcsolat felvétel a weboldalon megadott telefonszámon történet, de van lehetőség üzenni is, csak meg kell adni a nevünket, a telefonszámunkat és az email címünket az üzenetünk mellé.

Biztos vagyok benne, hogy a székhelyszolgáltatás újlengyel jelentősen hozzájárulhat egy vállalkozás sikerességéhez, így bátran merem ajánlani őket.