Nagymamámból igazi klíma rajongó lett

A hőszigetelésnek köszönhetően ma már nem szökik ki annyi energia a falakon keresztül, mint korábban. Illetve ennek köszönhetően egy lehűtött lakásból is kevésbé szökik ki a hűvös levegő, mint néhány évvel ezelőtt.

Nem csak az a fontos, hogy megfelelő szigetelőanyaggal legyen bevonva az épület, hanem az is nagyon fontos, hogy a későbbiekben milyen módszert alkalmazunk a fűtésre és a hűtésre.

Ma már nagyon sokféle megoldás elérhető, és a régi klímákkal ellentétben most már a legújabb klímák képesek arra, hogy akár az egész lakást felfűtsék, így ha nincs lehetőség más típusú fűtésre, vagy fontos számunkra, hogy egyenletes legyen folyamatosan a lakásban a hőmérséklet, akkor érdemes inverteres klímában gondolkodni, amivel a hűtés és a fűtés is egyaránt és könnyedén megoldható.

Inverteres klíma – a hűtés-fűtés korszerű és gazdaságos módja

Jó néhány évvel ezelőtt egy klímának az üzemeltetése és fenntartása igen költséges volt, azonban ma már ez igen gazdaságos megoldásokkal elérhető, ami köszönhető az inverteres klíma megjelenésének.

Bár a felére nem tudja csökkenteni a kiadásokat, de a hagyományos klímával szemben akár 40-45 százalékot is meg lehet takarítani, tehát már ki lehet jelenteni azt, hogy a klímák nem áramzabáló szörnyetegek, hanem gazdaságosan is működtethetők.

A nagymamám nagyon sokáig hitte azt, hogy nagyon drága a klímának a fenntartása, viszont miután tavaly nyáron megleptük egy klíma beépítéssel, a Klímaglobal Kft-nek köszönhetően, akik segítettek kiválasztani a nagymamám lakásának lehűtéséhez és télen a fűtéséhez leginkább passzoló klíma kiválasztásában, megváltozott a véleménye.

A cég munkatársai nem csak a kiválasztásban voltak a segítségünkre, hanem a telepítést is ők oldották meg. Persze a nagymamám elég szkeptikus volt az első csekk megérkezéséig, de miután látta, hogy az áramszámlája nem változik olyan nagy mértékben, mint ahogy ő azt elképzelte, megbizonyosodott arról, hogy az Inverteres klíma – a hűtés-fűtés korszerű és gazdaságos módja.

A beépítéskor a jelenlévő szakember megmutatta nagymamámnak, hogyan tudja kezelni a klímaberendezést, megmutatta neki pontosan a távirányítót, azt, hogy melyik gombbal milyen beállítás érhető el, kiemelte a pontos beállíthatóságot, és hogy milyen extra funkciókra van még lehetőség.

Nagymamám nagyon aggódott azért, hogy a klíma állandó ki-bekapcsolása fogja megemelni a villanyszámlát, a klímaszerelő szakember megnyugtatta, hogy ez csak a régi, hagyományos klímákra volt jellemző. Az inverteres klímák képesek arra, hogy szabályozzák a kompresszor fordulatszámát, vagyis ez azt jelenti, hogy az inverteres klíma nem kapcsol ki állandóan, aminek köszönhető az, hogy az Inverteres klíma – a hűtés-fűtés korszerű és gazdaságos módja.

Azóta nagymamámból egy igazi klíma rajongó lett, most már ő mutogatja lelkesen nekünk, mit is tud a klímája, prezentálja a távirányító működését, ősz elején pedig azzal fogadott minket, hogy még fűteni is tud vele, ami társas-házi lakásnál jól jön addig, míg nem indul be a fűtési szezon.

Sokat áradozik a kedves úriemberről is, aki készségesen megmutatta neki többször is a távirányító kezelését, hogy biztos tudja kezelni a klímát. Azt hiszem, azóta minden nap csuklik a klímaszerelőnk.