A szomszédom által ajánlott fűnyíró olaj, és a beszerzési helye

Sajnos előfordul, hogy vagy a figyelmetlenség, vagy az idő múlása miatt, de olyasmi is javításra szorul, amit egyébként szakember készített, rögzített, épített. A házam külső szigetelését vagy a szél, vagy egy jégverés, de valami kikezdte, és mivel nem volt se időm, se alkalmam ezzel foglalkozó mestert hívni, hogy megjavítsa, így kénytelen voltam én megcsinálni. Az a szerencse, hogy maradt nem kevés polisztirol a munkálatokból, volt mivel kipótolnom. Így viszont, ahogy a létrán ácsorogtam javítás közben, figyelmes lettem rá, hogy a szomszédom éppen a fűnyíróját bütyköli. Jó kis darab egyébként (már nem a szomszéd, hanem a fűnyírója), igazi jó kis régi, benzines behemót. Az enyém is motoros, azonban én sokkal kevésbé értek hozzá, bár ahhoz még sosem szedtem össze eléggé a bátorságomat, hogy tanácsot kérjek tőle. Egyszer azonban észrevettem, hogy már olyan alacsony az olajszint benne, hogy lassan nyikorogni kezd, márpedig az egyetlen benzinmotoros eszköznek se tesz jót, ha nincs benne kenés. Egy autót is hamar tönkretesz, nem csak a kopás, de a túlmelegedés miatt is, ugyanis ha nő a súrlódás, akkor nő a hőmérséklet is. Elgondolkodtam rajta, hogy vajon autóba való motorolajjal is működik-e a fűnyíróm, aztán rájöttem, hogy talán kérdezni kéne, mielőtt butaságot csinálok. Így hát végül csak átmentem a szomszédhoz, és megkérdeztem, milyen is a fűnyíró olaj, és honnan tudom beszerezni, ha van ilyen egyáltalán.

fűnyíró olaj

Érdekes módon a szomszédom nem nevetett ki a kérdésemmel, mi több, rávilágított, hogy sokan esnek ebbe a hibába, hogy nem a megfelelő olajat használják, és azzal is ártanak a gépnek. Kiderült, így két év egymás mellett lakás után, hogy ő gépész, és nagyon ért az ilyesmihez. Elmagyarázta, hogy a különböző olajok más és más tulajdonságokkal rendelkeznek: nem mindegy a viszkozitás, a dermedéspont, az alapanyag, illetve bizonyos gyártókkal sem árt vigyázni. Megadta egy weboldal címét, bizonyos olajwebshop.hu oldalét, ahonnan ő rendszeresen rendel nem csak olajat, de minden más egyéb kelléket is, ami gépek ápolásához és fenntartásához szükséges. Nagyon megköszöntem neki, és hazamentem ránézni erre az ajánlott oldalra.

Nem ért csalódás, amikor felmentem, és bár kifejezetten fűnyíró olaj nem létezik, olyanok vannak, amik kimondottan motoros kerti gépek olajozásához kellenek. Utána tudtam nézni, hogy melyek a leginkább preferált márkák, hiszen ezen az oldalon csak és kizárólag eredeti, kiváló minőségű termékek találhatóak meg, és kis utánaolvasás után meg is tudtam, melyiket kell megrendeljem. Gondoltam addig várhat a pázsit, amíg a futár megérkezik a csomagommal, de ez se tartott sokáig. Pár napon belül csörgött a telefonom, és jött a csomagküldő szolgálat embere a csomaggal, benne az olajjal. Nagyon örültem, hogy ilyen simán ment minden, és a hétvégén a fűnyíró olajának lecserélése után már a fűnek se kellett sokat várnia ahhoz, hogy újra rövid és ápolt legyen.