Beszélgetés a nyári gumi árak kapcsán a hangszigetelés nélküli lakásban

Társasházban lakni nem csak móka és kacagás. Hiszen minden áthallatszik. A szomszédunk ráadásul folyamatosan fúr és farag, természetesen akkor, amikor a gyerekeim épp aludni készülnek. Régi ház révén hangszigetelésről szó sincs, így nincs más választásom, minthogy tűrjek. A minap azonban betelt a pohár és átmentem a szomszédhoz, hogy finoman megkérjem, időzítse máskorra a munkálatok végzését.

A szomszédom nem volt épp jó kedvében, de ennek oka nemcsak az volt, hogy megzavartam a polc felrakásában. Kiakadt, hogy milyen magasak a nyári gumi árak! Itt már éreztem, hogy a zajcsökkentést nem most fogjuk megbeszélni. Ennél sokkal jobb ötletem támadt! Eldöntöttem, hogy megosztok vele néhány tanácsot a nyári gumi vásárlásával kapcsolatban.

Mivel az ő autóján is esedékessé vált a gumicsere, de az árakkal nem volt elégedett, elmondtam neki, hogy a gumidiszkont.hu weboldalát ismerve a cserével járó kiadások miatt egyáltalán nem kell aggódnia. Hiszen elérhető áron kínálnak kifogástalan minőségű gumiabroncsokat. Ráadásul könnyen megkeresheti, hogy milyen gumik közül választhat, amelyek biztosan megfelelőek lesznek az autójára. A gyártási év és az autó típusának beállításával a weboldalon található kereső kiadja, hogy melyek megfelelőek az autója számára.

Egyszeriben sokkal kedvesebb lett a szomszéd, úgy láttam, megnyugodott. Rájött, hogy mégsem kell annyira aggódnia a nyári gumi árak matt. Nem is értette, miért várt eddig a nyári gumiabroncsok vásárlásával, hiszen ő is tudja, hogy mennyire fontos a szezonnak megfelelő gumi használata.

Hiszen a nyári és a téli gumi között számos különbség van. Mind az összetételük, mind pedig a kialakításuk azt szolgálja, hogy az adott évszaknak megfelelő útviszonyok között tökéletesen tapadjanak. Nyáron az esőzések hatására kialakult csúszós utakon, télen pedig a havas, jeges felszíneken kell biztonságos közlekedést nyújtaniuk. A nyári gumikat 7 °C átlaghőmérséklet felett már érdemes felrakni, a télieket pedig elrakni száraz, hűvös, naptól védett helyre, hiszen így garantálható a hosszú élettartamuk. Az erős napsugárzás és a meleg nem tesz jót nekik, hiszen károsíthatja őket.

Amennyiben megvásároltuk az új nyári gumikat, a felhelyezést szakember által, szakszervizben szükséges elvégeztetni, hiszen szükség van egy sor olyan beállításra, melyekhez speciális eszközök és tudás szükséges. Amikor pedig már használjuk az új gumikat, mintegy 50 km megtétele után jó újra meghúzni a csavarokat, ezzel is garantálva a még teljesebb biztonságot. De nem ám kézzel, hanem nyomatékkulccsal kell ezt végezni, az egymással átlósan szemben lévő kulcsok meghúzásával.

Ami még nagyon fontos, az a levegőnyomás rendszeres ellenőrzése, hiszen nem megfelelő guminyomással rendellenesen kophatnak a gumik, ami szintén nem járul hozzá a hosszú élettartamuk megteremtéséhez. A túl sok és a túl kevés levegő sem előnyös, mindig optimális levegőnyomáson kell tartani a kerekeket. Ennek a megfelelő mértéke elő van írva minden autótípus esetén és a benzinkutakon könnyedén ellenőrizhetjük őket.

A szomszédom nagyon elégedett volt a gumidiszkont.hu kínálatával és már nem is volt olyan ingerült a nyári gumi árak alakulását illetően. Hiszen innen tényleg kedvezményes áron tudott megbízható termékeket vásárolni a kocsijára. Mindig is hűvös volt közöttünk a hangulat, hiszen őt zavarta a gyerekeim hangoskodása, engem pedig az, hogy ő állandóan szerel. De a nyári gumi árakkal kapcsolatos beszélgetésünk hatására oldódott a feszültség. Még abban is megegyeztünk, hogy mindkettőnknek az lenne a legjobb, ha hangszigetelést telepítenénk a falakra.