Szeretettel hívok meg mindenkit a hétvégi cégalapítási bulimra!

Boldogan jelentem, hogy megalapítottam életem első saját cégét! Hő-, és hangszigeteléssel foglalkozunk, szóval bárkinek ilyen szakemberre van szüksége, akkor engem kereshettek bizalommal. A hétvégén tartok egy kerti partit, hogy a barátaimmal, rokonaimmal megünnepeljük a cégem alapítását. Készülök egy kis pohárköszöntővel, hogy elmeséljem röviden, mekkora szerencsém volt az egész cégalapítást illetően. Rátaláltam ugyanis egy olyan cégre, a Topcégalapításra, hogy az egész folyamat, hála nekik, nagyon egyszerűen ment.

Valahogy így fog majd szólni a beszédem: Kedves barátaim, köszönöm, hogy eljöttetek miattam és, hogy velem együtt ünnepeltek ezen a csodaszép tavaszi délutánon! Engedjétek meg, hogy itt és most köszönetet mondjak a Topcégalapításnak, hogy segítettek a hő, és hangszigetelő cégemet megalapítani. Miután felvettem velük a kapcsolatot, elküldték a tulajdoni lapot a székhelyhez. Én budapesti székhelyet választottam, így a csomag fél évre plusz egy hónapra csupán 30 ezer forintba került. Plusz szükség volt a kft alapításához a törzstőkére, ami csak 3 millió forintot jelent, ez a legkisebb összegű törzstőke. A cégalapítás során egy alkalommal kellett megjelennem és találkoznom a szakemberekkel. Ekkor történt meg az aláírás, a konzultáció, mindent megtudtam, amit esetleg eddig nem. Ez után elküldték a cégbíróságnak a dokumentumokat. Miután a cégbíróság elfogadta és bejegyezte a cégemet, azonnal értesítőt küldtek.

A kft alapítása törzstőke meglétével gyerekjáték. A csomag tartalmaz sok extra szolgáltatást is, amivel nagyban megkönnyítik egy kezdő vállalkozó bonyolult mindennapjait. Például minden hivatalos és nem hivatalos levelet átvesznek ők a postán. Nem kell folyton oda rohangálni, nem kell sorba állni sem. Ezeket a leveleket beszkennelik, majd elküldik nekem, később pedig elektronikus úton is eljutnak hozzám a levelek. Végül hó végén minden eredeti levelet elpostáznak nekem. Így a legkényelmesebb az ügyfél számára. Biztosítanak továbbá kihelyezett táblát a cégem nevével a budai székhelyen. Végül pedig havonta egy alkalommal irodát is tudnak biztosítani, ha szükségem lenne rá egy esetleges tárgyalás lebonyolításához.

Érdemes tudni, hogy a kft alapítása során felmerül néhány kérdés, amit nem árt tisztázni. Például, hogy kft-t egy és több személy is alapíthat, és ma már az egyszemélyes kft-nél sem kötelező a könyvvizsgálat. Vagy például azt, hogy a bankszámla nyitásával várni kell addig, amíg be nem jegyzi a cégbíróság a céget, ami csupán néhány napot vesz igénybe a beküldés után. Ugyanígy lehet számlázni is, amikor már van adószáma a cégnek, tehát be van már jegyezve.

A cég nevére is vonatkoznak szabályok, amit figyelembe kel venni, mondjuk, hogy vezérszóból és a cégforma megnevezéséből kell álljon és, hogy 3-4 betű eltérés kell, hogy legyen minden már meglévő cégnévtől. Ez nekem nem okozott bonyodalmat, hiszen a nevem lett a cég neve is, hiszen Forró Ferencnek hívnak és pont illik a cégem profiljához, a hőszigeteléshez.

Nos, kedves barátaim, érezzétek jól magatokat, egyetek és igyatok, mert ma igazán ünneplünk!