A hőszigetelést a napelem rendszer telepítése követi

A legutóbbi nagy beruházásunk, a hőszigetelés után a mostani következő projekt a napelem rendszer telepítése lesz a házunkra.

Mindkét korszerűsítési módozat fontos tényező a környezetbarát életmód esetében, s mint olyan, nemcsak a környezetnek kedvező, hanem nekünk, ingatlantulajdonosknak és -használóknak is.

A fűtésünket is elektromos berendezésekkel terveztettük meg annak idején, most pedig eljött végre az ideje, hogy az áramszükségletünk ellátását is kedvezőbbé tegyük. Egy ekkora felhasznalási igényre már 10 kw napelem válik szükségessé, hogy a fűtési rendszerünket is ki tudja szolgálni.

A hőszigetelés jól bevált, természetesen, sokkal jobb azóta a hőérzet bent a lakásban minden évszakban, és észrevehetően kevesebbet is szükséges így hűtenünk-fűtenünk a levegőt, tehát kevesebbet is fogyasztunk. Így semmiképpen nem aggódunk azon, hogy problémába ütköznénk, ha a nap erejével szeretnénk kipótolni az energiaszükségletünket.

A közeljövőben esedékes kivitelezéssel a napelemrendszer.info oldal csapatát már meg is bíztuk. Tőlük tudjuk részletesen, hogy a kevésbé napsütötte napokon előfordulhat kevés áramtermelés, de ez esetben is nyugodtak lehetünk, hiszen a visszatápláló rendszerrel így is bármikor könnyedén vehetünk áramot a szolgáltatótól is. Ugyanez a helyzet viszont visszafelé is. A nyári napsütéses időszakban többet is termelhet a 10 kw napelem rendszerünk, mint amennyit mi magunk a háztartásban elhasználunk, így mi is eladhatjuk szolgáltatónknak a feleslegünket. Ily módon a most drágának tűnő beruházásunkkal még kisebb bevételhez is juthatunk a későbbiekben, bár nem tudom, erre milyen gyakran lehet majd számítani. De legalábbis, és ez biztos, a villanyszámláról elfeledkezhetünk majd, mert megfelelő időjárási körülmények között nem lesz.

Az ingyenes előzetes felmérés már megtörtént, mi a 10 kw napelem mellett döntöttünk, és alig várjuk már a napenergia nyújtotta előnyök kihasználásának örömét.

Mindenki mást is buzdítunk arra, hogy ha megteheti, vágjon bele egy ilyen projektbe, még ha nagyszábú is, és elsőre drágának tűnik, telepítessen napelem rendszer házára. Legelső lépésként pedig nyugodtan keressétek fel a már említett oldalt, mert nagyon sok információt megtudhattok, többek között arról, miért is érdemes napelemben gondolkodni!