Ha meglesz a hangszigetelt stúdió, indulhat a fagyizó projekt is!

Egyelőre azon vagyok, hogy a nyár kezdetére elkészüljön a hangszigetelt stúdiónk, ahol aztán szuper felvételek készülhetnek kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Régóta dédelgetett álom volt már ez és azt hiszem, hogy nagyon szerencsések vagyunk a párommal, hogy ilyen könnyedén létre tudtuk hozni – már ami a tényleges kivitelezést illeti. Mert önmagában nem annyira magától értetődő dolog a jó hangszigetelés és a megfelelő akusztika egy stúdióban, de ha az ember megfelelő segítségre lel benne egy tervező személyében, akkor mindenképpen könnyű dolga lesz. Hát nekünk így is lett, olyan jó tervezőnk volt, hogy a megvalósítás során pontról-pontra következő a vázlatokat – tökéletes végeredményt kaphattunk. Az elektronikát illetően vannak még hátra olyan dolgok, ami miatt még nem mondható késznek a rendszer, de nagyon remélem, hogy nyárra minden elkészül és majd jöhetnek a felvételezni vágyók.

Ezzel párhuzamban pedig talán elindulhat a második szerelem-gyerek is: a fagylaltozó. Még egyelőre csak az információ gyűjtésnél járunk arra vonatkozólag, hogy mennyibe kerülni elindítani ezt a vállalkozást, illetve, hogy milyen papírok kellenek hozzá. De abban nincs köztünk különbség, hogy mindketten szenvedélyesen imádjuk a fagyit és nagyon szívesen indítanánk egy ilyen vállalkozást is abban az esetben, ha megéri. Nyilván ez komoly kalkulációkat kíván meg a jövőre nézve, de szívesen beleállunk az ilyesmi megfejtésekbe.

Első körben ugyebár itt van a rdealer.hu/termekek/fagylaltgep-fagylaltvitrin oldal, ahonnan össze lehet szedni, hogy egyáltalán mik azok a berendezések, amikre szükség lesz és itthon könnyen beszerezhetők – akár egy ilyen webshopos rendelésen keresztül. Ha egy teljes listát próbálok így kreálni, akkor mondjuk ott kezdeném, hogy fagylalt készítő gép. Ebbe beletartozik nekem kimondottan az a gép, ami a krémet állítja elő és az is, ami aztán lefagyasztja ezt a krémet, hogy egy kellemes édes tölcsérben aztán ki lehessen adni a vevőnek. Aztán ha görgetem tovább az rdealer.hu kínálatát, akkor jönnek még az extra kiegészítők, mint mondjuk egy italkeverő, vagy jégkása készítő berendezés. Szerintem ezekre is érdemes lehet költeni így látatlanban, hiszen gondoljatok csak bele mekkora árréssel lehet egy jégkását eladni, ha csupán az összetevőket nézem.

Ha viszont visszakanyarodok a mindenképpen szükséges elemekre, akkor nem maradhat le erről a listáról a vitrin, amiben a fagylaltot ki lehet tenni a vevők elé. Ez ugye nyilván legyen minél nagyobb, minél több tégely férjen el benne, hogy aztán sokféle fagyit készíthessünk. Az rdealer.hu/termekek/fagylaltgep-fagylaltvitrin oldalon többféle megoldás is található, de a leginkább sztenderd talán a 18 tégelyes vitrin, ha jól néztem ebből van a legnagyobb választék. Persze az nem azt jelenti, hogy feltétlenül ilyet kell rendelni, hiszen van ennél nagyobb tégelyszámot megbíró fagylaltos vitrin is, de ebből biztosan találnék olyat, ami el is férne és tetszik és még az ára is megengedhető.

Ezen kívül vannak még olyan kiegészítő termékek, mint mondjuk a kanálmosó, de ezek azt gondolom, hogy majd ráérnek a végén, mert nem ad hozzá talán annyit az összköltségbe. Sokkal inkább gondolkodok olyasmin, hogy kéne egy jó mosogatógép na meg persze hűtő is, de mindkettőből akad az rdealer.hu/termekek/fagylaltgep-fagylaltvitrin oldalon, szóval talán azt is fogok tudni onnan szerezni – vagy legalább az ár után érdeklődni. Aztán ha esetleg arra szánnám a fejemet, hogy a fagylaltozó egy cukrászdával, vagy pékséggel is kiegészülne, arra is van lehetőség, hogy az ehhez szükséges berendezéseket és eszközöket beszerezzem a már említett oldalról. Remélem, hogy jó híreket kapok majd az árakat illetően és akkor már a címet és a nyitást is írni fogom a következő bejegyzésben!